Speeldag Hoorn

Speciaal voor alle volwassenen die niet op de mega survivalbaan mochten bij Speeldag Hoorn 2017 stuurden wij onze junior reporter de baan op met een camera. Hierbij de compilatie: veel plezier!

Speeldag Hoorn

Speeldag Hoorn is een jaarlijks terugkerend evenement. De hele binnenstad staat vol met springkussens, in alle soorten en maten, van het station tot aan de Roode Steen. Overal op straat staan tenten en tafels met de nieuwste bordspellen en speelgoed artikelen. Schuif aan en probeer het uit, samen met je gezin of met de mensen die je ter plekke ontmoet. Stem op het Speelgoed van het Jaar en maak kennis met lokale en landelijke aanbieders van sport en spel. Nintendo en Lego nemen volop speelgoed mee om uit te proberen en geven leuke goodies mee. Wat de lokale aanbieders betreft kun je bijvoorbeeld een brandje blussen met de jeugdbrandweer, dansen met Stichting Netwerk, kennis maken met het Museum van de Twintigste Eeuw die vaak een toepasselijke tentoonstelling presenteren, en luisteren naar het voorleesverhaal in een grote tipi van de bibliotheek (een aangenaam rustpuntje in alle speelgeweld) op de Roode Steen.

Grootste gratis kinderevenement in Nederland

Volgens de organisatie is Speeldag Hoorn inmiddels het grootste gratis kinderevenement in Nederland. De rijen zijn lang, maar absoluut de moeite waard. Dit jaar stond de langste opblaasbare survivalbaan van Nederland bij het centraal station van Hoorn. De lange rij voor de ingang bestond vooral uit ouders die waarschijnlijk stiekem hoopten dat ze hun kleine mochten begeleiden op de baan. Want wauw… het zag er indrukwekkend uit! Maar helaas, ouders moesten buiten het hek wachten tot de kids het hele traject afgelegd hadden en met rode enthousiaste hoofdjes weer aan de finish verschenen. Nog een keer?

Jubileum editie 2018

Volgend jaar is alweer de 10e editie van Speeldag Hoorn, benieuwd hoe de organisatie dan weer uitpakt met de beperkte middelen die ze tot hun beschikking hebben. Het evenement groeit elk jaar tot een groter landelijk evenement die steeds weer nieuwe grote namen aan zich weet te binden.