Carnaval Zwaag

Er kan er maar een de grootste zijn en in boven de rivieren is dat de carnavalsoptocht in Zwaag! Elk jaar weer staan langs de kant van de dorpsstraat tienduizenden bezoekers te genieten van de bijzonder creatieve wagens en kostuums. Jong en oud hebben maanden geknutseld aan hun idee en lopen, rijden of dansen in de optocht mee. Met resultaat, want we keken onze ogen weer uit dit jaar!

Mini-toneelstukjes

Op het kruispunt met de Oostergouw is de weg een stuk breder. Veel groepen maken hier gebruik van om een dansje of mini-toneelstukje op te voeren. Zo zien we onder andere de lancering van een raket door Kim Jong-un en de resultaten van een “wetenschappelijk” onderzoek naar Carnaval in Zwaag.

vliegtuig
dansje
MC Oudjes
Lama
mummy

Wedstrijd

Tijdens de optocht worden alle wagens en loopgroepen vakkundig beoordeeld door een jury. Het publiek kon de bijna 50 deelnemers ook beoordelen.

Grote winnaar dit jaar waren de Wicky’s die een prachtig aangeklede kleurrijke wagen hadden gemaakt met het thema “Op zoek in het heelal naar de wetenschap achter Zwaagse Carnaval”. Zij sleepten hiermee zowel de jury- als de publieksprijs binnen.

De Wicky's
wetenschap achter carnaval
De Wicky's
De Wicky's

Van harte gefeliciteerd, wij kijken alweer uit naar volgend jaar!