Het Westfriese medicijnkastje

De griep gaat flink rond en ook bij ThuisToerist ontkomen we er meestal niet aan. Gelukkig is ons Westfriese medicijnkastje altijd redelijk gevuld. Maar we gaan ook graag weer op pad voor een nieuwe voorraad!

Het Westfries medicijnkastje van ThuisToerist

Sommige streekproducten zijn zo lang houdbaar, dat je met de juiste voorraad altijd voorbereid bent op een vervelend griepvirus. En blijf je gespaard, dan komt het ook wel op!

Fruit van ‘t Keetje
Zelf appels plukken bij zorgboerderij t Keetje in Lutjebroek

Zelf geplukt blijft het lekkerst en het langst houdbaar: appeltjes uit de fruittuin van ‘t Keetje in Lutjebroek. In de winkel vind je een uitgebreid assortiment streekproducten.

Beerenburger kruidenbitter van Schermer
Schermer Beerenburg

Het blijft geheim welke originele kruidenmix van meneer Beerenburg er in deze kruidenbitter gaat, maar scheepslui zwoeren in de achttiende eeuw al bij de helende werking van dit stevige goedje. Als het al hielp tegen scheurbuik, dan toch zeker tegen de griep! Toen Schermer zich op een gegeven moment ook in Amsterdam vestigde ontstond er goed contact met meneer Beerenburg, waardoor Schermer nu nog beschikt over het originele, geheime recept.

Zie ook het verslag van ons bezoek aan Schermer in januari.

Honing van familie Kort in Aartswoud
westfriese honing Familie Kort Aartswoud

Tijdens Aartswoud in Kerstsfeerkochten we een potje Westfriese honing bij de familie Kort in de garage, omdat het zo ontzettend lekker smaakte. Sindsdien elke dag een lepeltje honing door het muesli ontbijt mmmmm. Het laatste beetje ging er nu heel hard doorheen, in de thee, om het schuurpapier in de keel te smeren.

Zuiderzeelucht
Frisse neus halen in Julianapark Hoorn

Dankzij het Westfriese medicijnkastje werd de griep toch een stukje draaglijker: deze medicijnen zijn geen straf! En je mag jezelf ook best flink verwennen met zo’n vervelend virus onder de leden. Eenmaal weer op de been wacht nog een heerlijke wandeling met frisse ‘Zuiderzeelucht’. En dan kunnen we er weer helemaal tegenaan.

Welk streekproduct mis je nog in ons Westfriese medicijnkastje?

Zie onze kaart voor adresjes voor meer streekproducten.

https://www.google.com/maps/d/u/0/embed?mid=1SuK_QOTk5702zlMJ8QJG7SsB2wxUx9UR