Zoek verkoeling op het water

De temperaturen lopen flink op voor de tijd van het jaar. Ben je toe aan verkoeling? Zoek het vaar- en zwemwater op! Je kan er bijna niet omheen in West-Friesland.

Ga SUPpen

Rustgevend met toch een flinke portie beweging: SUPpen. Pomp je SUP board op, of huur er een. Trek er op uit in Streekbos of verken de historische grachten van Enkhuizen. Eerst oefenen? Bij het ondiepe stuk IJsselmeer van IJsselzand Enkhuizen heb je alle ruimte. Liever onder begeleiding? Boek een workshop bij de SUPschool: leer de basis, vind je balans met een SUPyogales of ga mee met een tocht zoals de intrigerende ‘full moon SUP’:

Met dank aan ThuisToerist Peter
Regel een boot

Huur een fluisterboot, motorboot of desnoods een roeiboot. Picknickmand aan boord, just cruising. West-Friesland heeft een uitgebreid netwerk van vaarroutes. Als je picknickmand leeg raakt leg je aan bij een van de vele horecagelegenheden met steiger. Enkhuizen heeft zelfs een ‘McDrijf’. 

Plons in het water

Voor echte verkoeling zoek je een van de vele zwemstrandjes op voor een koele plons in het water. Bijvoorbeeld de recreatieplas van Streekbos, de Ursemmerplas en Park van Luna bij Heerhugowaard. Of de strandjes aan het Marker- of IJsselmeer van bijvoorbeeld Julianapark Hoorn, Schellinkhout, Wijdenes, IJsselzand Enkhuizen, de Vooroever bij Andijk/Medemblik.