Op vakantie in Enkhuizen

De caravan mag weer van stal. Maar voordat je er mee afreist naar Zuid-Europa voor de ‘grote vakantie’, wil je er toch even een schone lap door halen. En de stofzuiger. De horretjes repareren. Schimmel uit de koelkast krabben. Juist, allang geen zin meer. 

Wat nou als je de caravan een weekendje op de camping in de buurt zet, bv camping Enkhuizen,  voor een voorproefje op het vakantiegevoel tussen het harde werken door. Uurtje soppen, zwemmen in het Markermeer. Uurtje opruimen, even er op uit. Uurtje klussen, koud biertje op het terras.

Camping Enkhuizen

Wij gingen naar Enkhuizerzand. Het is een kleine camping aan de stadsmuur, maar een epicentrum van vakantiegevoel: direct omringd door het IJsselmeer, Zuiderzeemuseum, de Stadsspeeltuin, het Hertenkamp, de historische binnenstad, Sprookjeswonderland en het zwembad. Met de waterweken in de laatste week van juli kun je bij het strandpaviljoen ook nog eens allerlei watersporten en spellen gratis uitproberen: surfen, suppen, zeilen, op de banaan achter de speedboot…

Alles op max 10 minuten loopafstand! Dus ook nog tijd over voor de grote schoonmaak. Ruim genoeg opgezet om de voortent uit te leggen en af te soppen. Er is een compacte kampwinkel met precies wat je nodig hebt en nog iets meer. Ook vers brood en lekkere koek van de bakker als je op tijd bent! Het is een autovrij terrein maar je kan wel aan de andere kant van de droge greppel parkeren, op een steenworp van je plek. De kleine kinderen vermaken zich dichtbij de plek met een klein speeltuintje, vlak fietsterrein en tientallen meters stadsmuur om een balletje tegen aan te schoppen. Ideaal.

Weet je wat nog het leukste is? Met het campinggevoel en alles op loopafstand ga je heel anders om je heen kijken. Je ziet details die je anders niet opvallen , je loopt toch eens een van die bijzondere minimusea binnen en het schepijs smaakt nóg lekkerder. Dacht je dat je Enkhuizen wel kende… ga er een weekend kamperen eh … de caravan uitmesten.

Camping enkhuizen