Voorheen V&D


Is het een kunstgalerij, is het een interieur design winkel, is het een foodmarket, is het een fietsenwinkel? Voorheenvend is van alles een beetje: shops in a shop. En toch niet echt een winkel. Ondernemers, kunstenaars en zzp-ers uit de regio (en een beetje er buiten) presenteren hun werk en laten hun visie zien op ‘Het Nieuwe Winkelen’. Het is beleven, ontmoeten, verwonderen.

Het oude pand, waar V&D de afdelingen boeken, schrijfwaren, schoolartikelen en woonaccessoires huisvestte, is helemaal gestript en heeft de hippe industriële uitstraling met bakstenen muren, beton en blootgelegd leidingwerk. Bij de deur staan nog de V&D logos op de beveiligingspoortjes als een soort eerbetoon aan een winkelketen die wrang genoeg juist niet met de tijd wist mee te bewegen.

Wat kun je er doen?

  • Proefzit op de bankstellen van De Westfriese Beurs.
  • Vergaap je aan de kunst van Freaky Steel en breng de vrolijke robot aap tot leven met de grote controller.
  • Maak een proefrit op de houten fiets van Bough Bike, dwars door het pand langs de meubels en kunstobjecten
  • Bestel een verser dan verse koffie van Zwarte Roes
  • Tel de verschillende smaken pindakaas van VANMAX uit Sassenheim
  • Stel je eigen 6-pack samen van biertjes van Brouwerij De Werf uit Enkhuizen.
  • Laat je hand glijden over de glimmende, intens gekleurde houten tafel met epoxy laag van MNEUVEL uit Hoorn

En alsof er niet al genoeg creativiteit van af spat, staat centraal in het midden een roze kunstexplosie van een kermisattractie (duidelijk geïnspireerd door westfriese kermiskoorts) en … barbiepoppen?

Al met al een verrassende afwisseling tijdens ‘het klassieke winkelen’ en een heel laagdrempelige manier om kennis te maken met kunst en design met een vriendelijk prijskaartje. Zie hun Facebookpagina 

Het is een tijdelijk concept. De eigenaar ontwikkelt intussen de toekomstplannen en de deelnemers aan Voorheenvend gaan na dit project ieder weer hun eigen weg. Je kan het pand bezoeken van donderdag tot en met zaterdag, van 12:00 tot 18:00 uur. Er worden ook activiteiten georganiseerd, houd de agenda van Voorheenvend in de gaten

Pop-up shop shop-in-a-shop voorheenvend
Voorheenvend kunst design