Westfriese Waterweken 2018

Elke zomer vieren zes gemeentes achtereenvolgens de Westfriese Waterweken met sport, spel, wedstrijden, muziek, kunst en meer – met water als de rode draad. Doe mee of geniet mee vanaf de kade. Veel activiteiten zijn gratis, voor een deel moet je vooraf reserveren en betaal je een deelnemersbijdrage. Neem bijvoorbeeld de drakenbootraces die in Hoorn, Medemblik en Enkhuizen gehouden worden en waarvoor je je met een team in moet schrijven.

ThuisToerist licht hier een paar (opvallende) programmaonderdelen per gemeente voor je uit . Maar kijk vooral ook op de ThuisToerist agenda en op de website van de waterweken voor nog veel meer activiteiten. Zorg dat je de boot niet mist!

Westfriese Waterweken 2018: een greep uit de activiteiten
  • Hoorn bijt het spits af in het weekend van 20 tot en met 22 juli. De gebruikte botenbeurs is een van de hoogtepunten, ook als je helemaal geen boot wil kopen. De haven ligt vol met boten voor de verkoop, in alle soorten, maten en prijzen. De verkopers pakken nog even uit met een gezellige borrel op het dek in afwachting van een serieus bod. Het is zien en gezien worden in een relaxte jetset sfeer. En je weet meteen hoeveel je nog moet sparen voor je droomboot…
  • Enkhuizen neemt het stokje over met een bomvol programma van 25 t/m 29 juli. De waterdag bij het Strandpaviljoen op zaterdag 28 juli is een absolute aanrader. Probeer alles uit: SUPpen, zeilen in een Optimist, surfen, radarbootjes… Het IJsselmeer blijft lang ondiep, dus prima terrein voor beginners en de jonge deelnemertjes.
  • Opmeer is aan de beurt op 4 augustus. Naast vooral foodmarket, kun je hier meedoen aan of kijken naar de rodeo op het water.
  • Medemblik pakt uit van 10 t/m 12 augustus. Er zijn allerlei vaartuigen te bewonderen, van radiografische modelboot tot garnalenkotter. En wat zeker aandacht zal trekken is de demo van een Amphicar: een auto die transformeert naar boot om de weg te vervolgen op het water.
  • Stede Broec viert het water op 18 augustus. De drijvende hindernisbaan klinkt nu al als hilariteit in de oren.
  • Drechterland sluit af op 19 augustus. Naast veel watersportactiviteiten kunnen kinderen (10+) hier ‘het verdronken kasteel’ van Floris V in Wijdenes nabouwen in Minecraft.