Ponydag Hoorn

Ponydag Hoorn is een van de vaste thema’s voor de woensdagmarkten in de zomer en staat vooral bekend om de traditionele Ponylunch.

Kinderen mogen zich met hun pony als deelnemer aanmelden. De dag begint met een keuring. Daarna schuiven de pony’s aan lange houten tafels voor een welverdiende ponylunch: het all you can eat wortel menu. Met moeite krijgen de baasjes ze weer in beweging voor het showblok: pony en baasje verkleden zich voor een thema, dit jaar ‘waarom je van Hoorn houdt’. De eenhoorns waren niet aan te slepen, maar er was ook aandacht voor VOC en lokale attracties. Traditioneel sluit het programma af met de hemdenrace. Wat dat inhoudt blijft een raadsel, want er was dit keer nog maar één deelnemer over, die zonder hemdenrace de eerste prijs opgespeld kreeg.

De Ponydag in huidige vorm lijkt eerlijk gezegd haar beste tijd gehad te hebben, tijd voor een frisse wind door het programma? Even goed nog prima vermaak met jonge kinderen in de schoolvakantie, helemaal in combinatie met de oldtimershow op de Grote Noord en de Roode Steen.