Ringsteken: naaldhakjes en stampvoeten

De woensdagmarkten tijdens de zomer in Hoorn hebben elk hun thema. Een van de terugkerende thema’s is de Nostalgische Markt met het traditionele ringsteken.

De Gedempte Turfhaven verandert in een lange rechte renbaan voor paard en wagen. De deelnemers rijden in flink tempo door de straat en proberen onderweg 3 kleine ringen te steken. De meesten komen uitgedost in nostalgische kleding. Het meest vermakelijk zijn de deelnemende paarden die variëren van schattige shetland ponies die klinken alsof ze op naaldhakjes rennen, tot respect afdwingende Friese paarden die briesend voorbij stampen.

Relaxed, kidsproof uitje

Het is verder een wat gezapig evenement. Lekker relaxed toekijken dus en naar bekenden zwaaien aan de andere kant van de baan. Prima uitje met kleine kinderen. Verderop in de stad staan wat marktkramen met streekproducten en hobby artikelen, en een pop-up kinderboerderijtje met geiten, konijnen, kippen en een ezel.