Open Monumentendag Hoorn

Dit was niet de eerste keer dat ik Open Monumentendag Hoorn bezocht. Dus dit keer besloot ik bij elke vlag die ik op mijn pad tegenkwam binnen te lopen om me te laten verrassen, in plaats van weer adressen uit het programmaboekje te kiezen. Geen moment spijt van gekregen, integendeel, ik kan het je aanbevelen voor volgend jaar!

Pietershof

Ik had bijvoorbeeld geen idee dat er zo’n prachtige binnentuin verborgen ligt achter de grijze gevel van Pietershof. En een ‘gouden kamer’ met een plafondschildering waarin een engel je overal in de kamer met zijn ogen volgt.

Westfries Genootschap

Ik was ook nog niet eerder bij het Westfries Genootschap binnen geweest. Wat een prachtige kamer! Helaas (of misschien maar goed?) is pinnen niet mogelijk, want wat verkopen ze leuke Westfriese spulletjes: babykleding, boeken, spellen en meer.

U

 Buijsman

Bij Buijsman was het bijna sereen rustig, maar bovenaan de trap, achter de dikke deuren, schuilt het ene kunstatelier na het andere. Zoals    ‘koeienkunstenaar’ Ruud Spil.

Museum voor een dag

En vlakbij Jeudje stond de deur open van het huis met nostalgisch speelgoed achter het raam. Dit ‘museum’ is 1 dag per jaar open voor publiek: op Monumentendag. Je stapt binnen in een ‘snoepwinkel van speelgoed’ met de meest bijzondere voorwerpen. En voor je het weet sta je in de woonkamer bij de bewoners. Bijzonder hoe ze het publiek warm onthalen. Liever geen foto’s, dus je zal echt zelf moeten gaan kijken.

Volgend jaar verder

Weer veel gezien dit jaar, maar nog veel meer gemist met zoveel keuze! Volgend jaar weer verder.