Harddraverij Enkhuizen

Voor de Harddraverij Enkhuizen verandert Paktuinen eens per jaar in een grote zandbak. En hard gaat het: met snelheden boven de 50 km/u racen ze vlak voor je neus langs. Wed op het beste paard om het kijken nog leuker te maken!

In het hele stadje hangt de speciale geel-rode vlag aan de gevels. Het publiek is verdeeld in de fanatieke wedders en de fanatieke drinkers. De straten rond de harddraverij zijn afgezet en je betaalt toegang om binnen te komen. Uit de wijde omtrek komt ook veel pubiek met de auto, dus parkeren een crime in de buurt van Paktuinen en het station. Kom met de trein of bereid je voor op een wandelingetje vanaf de parkeerplaats, dat is toch nooit een straf in het prachtige Enkhuizen. Veel parkeerplaatsen in Enkhuizen zijn met parkeerschijf, maar de 2 uren parkeertijd is op zich prima om even de sfeer te proeven bij het evenement. Als je gaat wedden heb je natuurlijk niet genoeg aan die twee uren. Wij parkeerden bij een supermarkt, waar meteen duidelijk werd dat de harddraverij niet alleen om paardensport draait: de trays met blikken bier stonden er 2 meter breed opgestapeld. Waarschijnlijk in de ochtend nog richting plafond, inmiddels nog tot een metertje hoog. Voor wie het volhoudt wordt het spektakel ’s avonds afgesloten met vuurwerk.