Hulpverlenersdag Hoorn

Om het jaar vindt in Hoorn de Nationale Hulpverlenersdag plaats om respect te vragen voor  het werk dat hulpverleners verrichten.

Dit jaar was Schelphoek de locatie: tussen Oranje Buiten en Volt stonden vervoersmiddelen van alle denkbare hulpdiensten opgesteld. Neem een kijkje in de ambulance, kruip eens achter het stuur van een politieauto. Maar er zijn ook hulpdiensten op het water en in de lucht aanwezig. Je kan meevaren met (razendsnelle) reddingsboten en je ziet een traumahelikopter van dichtbij.

Er zijn demo’s, spellen en ‘ervaringen’. Ontdek bijvoorbeeld hoe je je weg nog terug kan vinden in een pikdonkere ruimte vol rook. Verder kun je de hulpverleners het hemd van het lijf vragen.

Het evenement is groot opgezet, voor elke leeftijd is er genoeg te doen en beleven. Bij sommige activiteiten moet je wat geduld hebben (als je bijvoorbeeld het water op wil). Maar het is het waard: wij kijken nu al weer uit naar de volgende editie!