Dickensdag Medemblik

Dickensdag Medemblik begint op het perron van de stoomtram: je waant je eeuwen terug in de tijd met het warme ontvangst door het kerstkoor, ambachtslieden en andere karakters met hoge hoeden of bolle jurken. Vanaf het perron zie je al de prachtig verlichte Bonifaciuskerk. Binnen staat een kerstmarkt die niet onderdoet voor de klassieke Britse Christmas fair, alleen heeft het typisch Nederlandse draaiorgel de plek ingenomen van de Britse kar met gepofte kastanjes.

Als entree koop je een lootje à €1 (of meerdere als je wil). De stalletjes zijn grotendeels voor de echte kerstliefhebber die altijd blijft zoeken naar nieuwe bijzondere kerstdecoraties voor de boom of gedekte tafel. Er schiet me meteen ‘een woord dat je niet vaak meer hoort’ binnen, dat ooit bedacht moet zijn voor precies deze uitgestalde koopwaar: snuisterijen! 
Ouderwetse kerstballen, klassiek serviesgoed, houtsnijkunst en fudge / kerstchocola.

Leuk uitje om het weekend mee te beginnen in de aanloop naar kerst. Voor 18:30 is het goed te doen, daarna wordt het erg druk.