Tips voor de voorjaarsvakantie

Wat kun je deze voorjaarsvakantie doen in West-Friesland? Van theater en tentoonstelling tot sterretjes zien en apenkooien: We hebben weer kidsproof uitjes op rij gezet voor de krokusvakantie (15 februari tot en met 24 februari). Sommige uitjes kun je ook op andere dagen doen. En er zijn ook nog genoeg uitjes die dit overzicht niet gehaald hebben. Kortom: je hoeft je echt niet te vervelen in onze regio!

Uitjes in de Voorjaarsvakantie

  • Vrijdag 15 februari: We beginnen de vakantie met een laat uitstapje naar de kijkavond van Volkssterrenwacht Orion in Het Streekbos in Bovenkarpsel. Uitslapen kan de rest van de vakantie nog.
  • Zaterdag 16 februari: Snuif de lente in een zee van tulpen bij de Bloemenshow voor publiek op de Vaktentoonstelling van Proeftuin Zwaagdijk
  • Zondag 17 februari: Kindertheater Ridder Jacoba in Kasteel Radboud, reserveer snel je tickets!
  • Maandag 18 februari: de weersvoorspellingen zijn goed dus Speelpark De Swaan in Langedijk is open van 11:00-16:30. ’s Avonds oppas regelen en relaxen bij de Pianobar in De Hoofdtoren Hoorn met live muziek van Eric Lensink, de pianist van Tim Knol.
  • Dinsdag 19 februari: Ben je al eens naar het Sow to Grow museum geweest in Enkhuizen? Leuk voor een middagje op stap met het gezin. Op de 1e verdieping vind je een laboratorium en hoor je de geluiden van Seed Valley in een silent disco en mix je ze zelf op een DJ tafel
  • Woensdag 20 februari: Kom in beweging: Schagen daagt het hele gezin uit om te springen, klimmen en rennen in de apenkooi-voor-een-dagin Sporthal Waldervaart.
  • Donderdag 21 februari: Vandaag kun je de hele dag wel doorbrengen in het Museum van de Twintigste Eeuw met tentoonstellingen over Ridder Floris (van de gelijknamige tv serie in de jaren 70) en de Flintstones. Op deze donderdag kan er ook naar hartenlust geknutseld worden.
  • Vrijdag 22 februari: Ga stoom afblazen in het Stoommachinemuseum in Medemblik tijdens de Stoomdagen. Kinderen leren schilderen van Fely Smit die bekend staat om haar “vrolijke schilderijen met acrylverf, onder andere dikke dames, kippen en koeien.” Ook op andere dagen in de vakantie zijn er verschillende activiteiten voor kinderen.
  • Zaterdag 23 februari: Naar het zwembad? De Waterhoorn rolt speelmateriaal uit en er komt van 13:00-15:00 een DJ. De Zeehoek heeft de walvisrun opgepompt. Enkhuizerzand, Zuiderzeebad en Waardergolf vermelden geen speciale activiteiten, maar zijn zonder extra’s ook al leuk genoeg. De Kloet is niet open op 23 februari, maar wel op andere dagen in deze week.
  • Zondag 24 februari: Lekker knutselen bij Mak Blokweer. Maak een kaleidoscopische knutsel (ochtend) of vogelvoer (middag). Knutselen bij Mak Blokweer kan trouwens ook op woensdag en zaterdag in de voorjaarsvakantie.