Bontekoe Koffie van Hoorn

De koffiespecialisten ploppen als paddestoelen uit de grond. Hoorn heeft inmiddels al meerdere hippe koffietentjes. We gingen langs bij Koffie van Hoorn, vanwege de Bontekoe koffie.

koffie van hoorn
koffie van hoorn bontekoe
koffie van hoorn boven

Ambacht

koffie van hoorn branderij

Koffie van Hoorn past mooi in het straatje van ambachtelijke winkels tussen de Grote Kerk en de Roode Steen. Bij binnenkomst valt natuurlijk meteen de enorme foto van het standbeeld van de Scheepsjongens van Bontekoe op. Achter de bar staan de planken vol met het zwarte goud en een koffie expert die gelukkig goed helpt kiezen. We kozen de pure versie als lungo en dat bleek een Bontekoe-waardige koffie: stevige smaak met hints uit verre streken (Colombia en India). Mooi geserveerd in een uniek Koffie van Hoorn kopje. Achterin de winkel loop je zo de werkplaats binnen waar ze de geïmporteerde bonen zelf branden.

Je kan koffie meenemen naar huis, maar het is natuurlijk veel leuker om in dit bijzondere pand in de watten gelegd te worden door de experts zelf. Kijk voor meer info op de Facebookpagina van Koffie van Hoorn