Westfries Kremlin

Als je langs Winkel (NH) rijdt, trekt het meteen je aandacht: de torens met de ‘toefjes’ zoals je ze kent van het Russisch Kremlin. Het is de achtertuin van kunstenaar Ger Leegwater en zijn vrouw Mientje: Kunsttuin Nederlands Kremlin.

Barok, bijbelfiguren en beesten uit mythologie: een Kremlin vol verrassingen

Geïnspireerd door barok, bijbelse verhalen en mythologie, bouwt Ger Leegwater markante kunstwerken. Het kan hem niet groot genoeg! Tussen de Kremlin-achtige bouwwerken duiken bijbelse en mythologische figuren op, zoals aartsengelen Michaël en Rafaël, Jona’s vis, Sint Joris en zijn draak. Je kan heerlijk ronddwalen tussen pilaren en door poortjes om steeds weer nieuwe verrassingen te ontdekken.

Weelderige tuin

De kunst is omgeven door een weelderige tuin: fotografen kunnen hun hart hier ophalen. Door de ruime opzet is het zelfs op een open dag mogelijk om foto’s te maken waar geen andere bezoekers op staan.

Werk in uitvoering

De kunstenaar vertelt vol passie over zijn werk en zijn eigen uitvindingen om de zware elementen te verplaatsen. Aan de werkplaats te zien – en aan de hopen zand, gereedschap en bouwmaterialen op het terrein – heeft hij nog volop inspiratie.

Bezoek Kunsttuin Nederlands Kremlin

Wl je dit Kremlin bezoeken? Een paar keer per jaar mag het publiek ‘binnen’ kijken. De kunstenaar leidt je dan rond in zijn bijzondere wereld. Je mag zelfs je picknickmand meenemen. Groepen kunnen op andere momenten in het jaar op afspraak langs komen. Kijk op de website Kunsttuin Nederlands Kremlinvoor mogelijkheden en data.