Binnenstebuiten museumbezoek

Het Zuiderzeemuseum (binnen) heeft een make-over gehad, dat moesten we zien.

Al moet ik eerlijk bekennen dat we nog nooit in het binnenmuseum waren geweest! (*bloos*) Als je buiten begint, vliegt de tijd nu eenmaal om en kom je nooit meer aan binnen toe. Dus dit keer draaiden we het om en begonnen we binnen.

Een warme dag in combinatie met coronamaatregelen staat garant voor een heerlijk rustig bezoek. Voor een coronaproof audiotour zijn geluidsfragmenten op een speciale url gezet zodat je de fragmenten op je telefoon kunt afspelen. Dankzij gratis Zuiderzeemuseum WiFi is het geen aanslag op je telefoonbundel. Goed geregeld! Wel jammer dat niet alle interactieve opstellingen in gebruik zijn, vanwege corona. De expositie Kleren maken de vrouw voelde door de stilte en alle maatregelen wat uitgekleed 😉 – maar begrijpelijk.

De mix van verhalen van toen en nu over de Zuiderzee is geweldig. En gelukkig is de imposante botenhal er nog steeds! En petje af voor de klederdrachtzaal.

We waren al vroeg in het museum en in deze volgorde was er nog wel tijd om het te combineren met het buitenmuseum. Toegegeven: we moesten keuzes maken. Het was buiten een stuk drukker. Toch konden we bijna overal meteen binnenkijken en hoefden we niet lang te wachten bij de nostalgische kermis en de waterwerken (roeibootjes en opdrachten op het water).

Aan de andere kant van het buitenmuseum stapten we zo op de boot* richting station, waar de auto geparkeerd stond. Wat een heerlijk dagje uit in eigen regio.

* op de boot zijn mondkapjes verplicht, vergeet deze niet mee te nemen