Blind date

Ik had een blind date in het Westfries Museum. Met vlinders in mijn buik meldde ik me op de afgesproken tijd bij de ingang.

Een allervriendelijkste medewerkster stelde me op mijn gemak en bracht me naar een kamer waar ik mijn blind date ontmoette. In een donkere kamer stond een schilderij op tafel, badend in het licht van een spotlight. Ik werd alleen achtergelaten en daar begon het schilderij tegen mij te praten.

Hij vertelde honderduit over zichzelf. Hij raakte me, ontroerde me, zette me aan het denken, maakte me aan het lachen, gaf me kippenvel: hij trok alles uit de kast om ontzettend veel indruk op me te maken. En waarschijnlijk had ik amper naar hem omgekeken als hij in een zaal gehangen had tussen andere schilderijen.

Wie het is en wat hij vertelde, dat verklap ik niet. Zorg maar dat je zelf een blind date krijgt. Doen hoor!

Na afloop kun je het museum nog bezoeken, waar nu de expositie Geknipt voor de Kunst te zien is. Wat een kunstwerkjes en wat een precisiewerk!

Krijg je er geen genoeg van? Volg route B verder het museum in: in het oude trappenhuis hangen nog een paar prachtige knipsels in de vaste opstelling.

Kun je het gedicht lezen?

Voor de Blind Date betaal je niet extra naast entree voor het museum. Met een Museumjaarkaart heb je gratis toegang. De Blind Date duurt ongeveer 10 minuten plus de tijd die je nodig hebt om weer te aarden 😉 Boek je date via de website van het museum. Het is alleen op donderdagen.