Westfries WinterWonderland

Laatste kans! Voordat het ijs als sneeuw voor de zon gesmolten is: bezoek winterwonderland bij de Vooroever Medemblik. Bijzonder uitje voor Valentijnsdag 2021…

Begin met een take-way Valentijnsontbijt bij Kasteel Radboud. Of warme choco met slagroom en huisgemaakte appeltaart – ook met slagroommmmmmm. Je kan trouwens prima (gratis) parkeren bij het kasteel of bij de jachthaven.

Begin je wandeling: achterin de hoek van de parkeerplaats bij het kasteel loop je de trap naar de dijk op en daar wacht je een geweldige verrassing:

Loop richting de haven langs het ijssculpturenpad. Pas op dat je niet uitglijdt: je loopt over bevroren ‘eieren’ langs ijzige planten en bevroren golven.

Bij de haven stuit je op een hek met daarachter dit geweldige uitzicht:

Loop langs de haven verder over de Vooroever (of neem de auto, afhankelijk van hoe lang je wil wandelen… er is nog veel moois te zien). Zo kom je uit bij Strandpaviljoen De Zoete Zee. Koffie?

Volg de zandstrook naar het dijkje: stalagtietenparadijs!

Klaar om verder te gaan? Loop terug naar het strandpaviljoen en neem links het voetpad langs het water voor nog meer ice ice baby.

Spot de dolfijnen 😉

Ik liep tot aan het stoommachinemuseum en weer terug naar het paviljoen. Met de auto reed ik tot vlak voor Onderdijk voor nog één klein rondje.

Zwaai vanaf de dijk nog even naar de schaatsers op de Groote Vliet.

En daarmee nemen we afscheid van dit prachtige winterlandschap.

Of… als je nog tijd hebt voor een ijzig grand dessert….

Pak de auto en rijd naar Andijk. Vlak voor PWN Andijk goed opletten: zie je de stenen trap op de dijk? Parkeer en loop naar boven…

Zo. Kom nu maar op met de lente. Gelukkig hebben we de foto’s nog!