Stedelijk Museum weidt uit met Weids!

Elke week plaatst het Stedelijk Museum 10 ingezonden foto’s van het Noord-Hollandse landschap op Facebook.

Nu je het Stedelijk Museum Alkmaar niet kan bezoeken, weiden zij de tentoonstelling Weids! online uit met bijdragen van enthousiaste (hobby)fotografen op hun Facebookpagina. En daarmee kun je prachtige plekjes ontdekken in en om West-Friesland.

De tentoonstelling Weids! in het museum is opgebouwd rond de kunstinstallatie Westfriese Omloop van Pé Ockx. Een jaar lang liep hij een dag per maand van zonsopgang tot zonsondergang over de Westfriese Omringdijk en maakte om de 3 meter een foto met steeds 12 seconden tijd ertussen. Zo verzamelde hij ruim 40.000 foto’s dwars door het landschap en de seizoenen. Deze foto’s monteerde hij tot een film van 45 minuten.

Hopelijk mag het museum snel weer open zodat we de video plus odes aan het Noord-Hollandse landschap van andere kunstenaars kunnen bekijken. Tot die tijd kunnen we coronaveilig genieten van het ‘Buitenmuseum’ tijdens een wandeling en online via de Facebookpagina van het Stedelijk Museum.

De foto’s bij deze blogpost zijn een paar van mijn odes aan het Westfriese landschap, die niet recent genoeg zijn voor het initiatief van het Stedelijk Museum. Herken jij de plekken?