Eilandspolder: blokje om

Als je vergeet te remmen bij Avenhorn, kom je al snel uit bij de Eilandspolder, onze buren aan de andere kant van de Omringdijk.

En daar is het ook prachtig! Zeker in maart, met alle vogels. Ik deed een blokje om (als ik de tracker aan had gezet, zou je zien hoe letterlijk je dit mag nemen).

Zodra je rechts van de N243 Schermerhorn ziet, sla je linksaf richting De Rijp. Vanaf dit smalle dijkweggetje heb je al een prachtige preview op een wandelrondje door de polder.

Vlak voor De Rijp kun je links van de weg parkeren. Handig, want je wil geen tijd verspillen in de file door de smalle straatjes van De Rijp. Vanaf de P loop je het dorp in. Langs deze straat vind je coffee/soep/broodjes/ijs-to-go voor een goede start.

Volg de straat tot in Graft. Alsof je door een buitenmuseum loopt! Eenmaal bij Graft ga je rechtsaf richting Noordeinde. Bij de T-splitsing na Noordeinde ga je rechtsaf. Let goed op want aan de rechterkant vind je de toegang tot een wandelpad dwars door de polder. Omgeven door water, riet, vogels en schapen volg je het voetpad over een grasstrook (had ik al gezegd dat je niet je mooiste schoenen aan moet hebben?).

Aan het einde rechtsaf het verharde pad op, dan loop je weer recht op De Rijp af.

Deze wandeling is ongeveer 6,8 km.

In de zomer ga ik denk ik nog eens terug, maar dan niet om te wandelen…