Museumweek: open je wereld

Een museumbezoek is altijd een goed idee en tijdens de Museumweek kun je meedoen aan extra activiteiten in het Zuiderzeemuseum en het Stoommachinemuseum.

Het Zuiderzeemuseum opent het Pakhuis vol verhalen: ‘Aan de hand van het levensverhaal van Cornelis Valentijn – een tot slaaf gemaakte man uit Sulawesi die daadwerkelijk hier in Enkhuizen in ons Peperhuis werkte – maak je kennis met verschillende havens die de VOC-schepen aandeden zoals Banda, Galle en Batavia. Ga aan tafel met de scheepsjongen en de schipper om de leefomstandigheden aan boord te ontdekken, maar bewandel ook ‘de weg van de vrijheid’.’ (Bron: zzm.nl)

Het Stoommachinemuseum brengt de machines op stoom en opent daarmee de expositie Nederland op stoom: ‘Tijdens de Nationale Museumweek is het museum op zaterdag 9 en zondag 10 april onder stoom en kun je de robuuste machines in werking zien. Bij de expositie Nederland op Stoom! tonen tientallen bewegende stoommodellen in een audiovisuele show hoe de stoommachine halverwege de 19e eeuw Nederland veroverde.’ (Bron: stoommachinemuseum.nl)