Selecteer een pagina

Welke boeken lees jij die te maken hebben met West-Friesland? Wij verzamelen hier leestips, in willekeurige volgorde:

Bontekoe Scheepsjongens

Scheepsjongens van Bontekoe

Tja, verplichte kost als je hier woont. Duik in het VOC verleden met de scheepsjongens van Bontekoe, die vanuit Hoorn begonnen aan hun reis naar de oost. Niet waargebeurd, wel gebaseerd op waargebeurd.

Een uur en achttien minuten – Peter Zantingh

Schrijnend verhaal over een vriendengroep waarvan er een zelfmoord pleegt na een avond stappen.

Skoftig – Marleen Hartog

Moord op de kermis van een Westfries dorp! Een thriller met veel herkenning van plaatsen en mentaliteit voor de westfriese lezer. De schrijfster groeide op in Wervershoof.

Het begon bij Jacob – Tiny Mazereeuw

De schrijfster groeide op in West-Friesland, verhuisde met haar man naar Apeldoorn, maar denkt nog zoveel aan hier dat ze op haar 77e haar debuut schreef: een streekthriller die zich afspeelt in een fictief, maar herkenbaar Westfries dorp.

Krijn: als kajuitwachter de wereld rond – Dirk Tang

Vergelijkbaar met de scheepsjongens, fictief verhaal over de jonge Krijn die meevaart naar de Oost vanuit Hoorn. Kinderboek, leest wat prettiger voor kinderen van nu dan de Scheepsjongens door moderner taalgebruik. Ouderwetse woorden worden uitgelegd.

Veertig – Ina Hollander

Uit het leven gegrepen columns met veel humor van deze inwoonster van Hoogkarspel, je kent haar misschien al van Noordhollands Dagblad.

Niet van iedereen – Nikki Lee Janssen

Nikki uit Medemblik werd slachtoffer van online shaming. Met dit boek vertelt ze haar verhaal en deelt ze tips op basis van eigen ervaringen.

Blauw Gras – Elly Godijn

Als je kindje veel te vroeg geboren wordt en je weet niet hoe lang het goed gaat… negen jaar later gaat het goed en kan deze Hoornse aan een toekomst gaan denken met haar dochter.

Anders kind – Monique Kroezen

Roman met autobiografische elementen van het leven van de schrijfster uit Bovenkarspel, die zorg draagt voor een kind dat meervoudig complex beperkt is.

Platte Tijs – André Nuyens

Kinderboek naar de legende van de Westfriese Robin Hood: Platte Tijs. André Nuyens schreef meer kinderboeken waarin geschiedenis van West-Friesland centraal staat.

 

 

 

 

 

 

Boekentip?

Mail het ons!