Selecteer een pagina

Woensdag 13 juni is Nationale Buitenspeeldag. Buitenspelen kan (bijna) overal, maar op deze dag maken we het extra  extra aantrekkelijk voor kinderen om de tablet en afstandsbediening neer te leggen en de stoute schoenen aan te trekken: kinder tv gaat op zwart en buiten trekken we springkussens, (oudhollandse) spelletjes, schminken, stoepkrijten en allerlei vrolijke thema’s uit de kast. Het is deze dag ook extra veilig: straten worden afgesloten van verkeer zodat er onbezorgd en ongestoord gespeeld kan worden.

Dit zijn een paar van de vele plekken waar Buitenspeeldag georganiseerd wordt:

Buitenspeeldag Medemblik

Het Wilde Westen: Buitenspeeldag Wervershoof

Buitenspeeldag Heerhugowaard

Buitenspeeldag Alkmaar

Buitenspeeldag Bovenkarspel

 

De smaak te pakken? 29 juni is Modderdag!

Op 29 juni mogen kinderen helemaaaaal vies worden: dan is het Modderdag.

Modderdag

 

 

Wil je de rest van het jaar ook lekker buitenspelen?

Dit zijn nog 2 plekken waar je het hele jaar door uuuuuurenlang buitenspeelplezier beleeft zonder toegang te betalen:

1. De Spoorsingel Speeltuin in Bovenkarspel: een ruim opgezette speeltuin met klim/klauter/glij/sporttoestellen voor verschillende leeftijden. Kinderen raken hier niet uitgekeken en tussendoor worden ze afgeleid door de treinen die pal langs hun neus rijden. Op de afbeelding zie je maar een klein deel van de speeltuin.

Spoorsingel speeltuin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. De Natuurspeelplaats bij Mak Blokweer in Blokker: zand, water, tunnels, wilgendoolhoven, heuvels, touwen en een klimbos staan garant voor uren rondrennen. En heerlijk vieze kleren. En je krijgt ze echt niet meer mee als ze weten dat de kinderboerderij en de molshoop van Mak Blokweer om de hoek liggen.

natuurspeeltuin mak blokweer