Selecteer een pagina

Nu het kerst-events begint te regenen willen we er eentje uitlichten die ons vorig jaar uitermate heeft verrast: Kerstsfeer Aartswoud. Dit weekend (8 en 9 december weer!

Kerstsfeer Aartswoud is niet de gebruikelijke kerstmarkt op een dorpsplein: in dit prachtige lintdorp stellen inwoners hun huizen open, die ze omgebouwd hebben tot prachtige pop-up kerst stores. Warm ontvangst, de geur van streekproducten en gezelligheid achter heel veel deuren. Er rijdt zelfs een treintje door het langgerekte dorp zodat je geen adres hoeft te missen: hop on hop off! Lees ons verslag van vorig jaar, inclusief video impressie, trek warme kleren aan en haal de paraplu van stal voor een bezoek aan dit prachtige event komend weekend:

ThuisToerist bezocht Aartswoud in Kerstsfeer: 9 verrassingen

 

Aankondiging Kerstsfeer Aartswoud (ingezonden door organisator):

Aartswoud volop in Kerstsfeer!

In het weekend van 8 en 9 december wordt Aartswoud weer gehuld in Kerstsfeer. Op 14 adressen verspreid door het hele dorp worden de deuren geopend om deze Kerstsfeer te komen proeven. U vindt er een groot assortiment aan (kerst)accessoires om uw huis gezellig te maken, kerststukken voor in en om het huis, fotografie, kunst, handwerk en uiteraard allerlei lekkernijen.

Maandenlang hebben de deelnemers zich voorbereid om u mee te nemen in de gezelligheid en warmte van de decembermaand. De creativiteit, wat kenmerkend is voor een groot deel van de Aartswoudse bewoners, is ook dit jaar weer duidelijk zichtbaar en is zeer uiteenlopend. Handgemaakte creaties van hout, stof, staal, fietsbanden en keramiek, maar ook (schilder)kunst, bollenarrangementen en serviezen. Houdt u van brocante, dan is het zeker de moeite waard om langs te komen.

De prachtig gerestaureerde kerk van Aartswoud verdient zeker een bezoekje. Binnenin vindt u een edelsmid met sieraden, kleding, kaarten en reliëfafbeeldingen van pijpaarde. Tegenover de kerk kunt u in café de Stompe Toren terecht voor een heerlijke erwtensoep van oma en genieten van foto’s en schilderijen.

Ouders kunnen de kinderen gerust meenemen, ook aan hen is gedacht. Zo wordt het kinderboek ‘de kudde van de Magistralis’ gesigneerd en verkocht. In het Rundveemuseum kunnen kinderen op zondagmiddag knutselen en met een koe op de foto voor een mooi kerstkiekje. Loop zeker even langs de imker om in de wondere wereld van de honingbij te duiken en proef de diverse soorten honing. Verwen de inwendige mens verder met lekkernijen als vers gerookte vis, jam en chutneys, warme chocolademelk en heerlijke appeltaart.

Geheel in de sfeer van kerstmis hebben goede doelen op meerdere adressen een plek gekregen. De kerstbomen en oliebollen die verkocht worden, komen ten goede aan de plaatselijke sportvereniging AGSV en het Rundveemuseum. Kom de zaterdag muzikaal afsluiten in de Manuelhoeve, waar om 17:00 uur het koor Grenzenloos de mooiste kerstliedjes zal zingen.

Geniet al wandelend van het mooie West-Friese dorp of laat u op de locaties ophalen en afzetten door het kersttreintje, welke zaterdag en zondag vanaf 12 uur zal rijden. Op alle locaties vindt u een folder waarop de deelnemende adressen beschreven staan, inclusief plattegrond. Let op: pinnen is in Aartswoud niet mogelijk.  De deelnemers heten u van harte welkom en wensen u een gezellige Kerstsfeer toe!

Voor meer informatie: www.kerstsfeeraartswoud.nl

 

Veel plezier dit weekend in Aartswoud! Laat je niet tegenhouden door de ‘natte sneeuw’ van dit jaar 😉