Selecteer een pagina

Moederdag: heb jij al iets geregeld? Wordt het een mooie knutsel, een verwencadeau of plantjes voor de tuin? ‘Ze zeggen wel’ dat een uitje een langduriger positief effect heeft dan een tastbaar cadeau, dus we helpen je op weg met een paar heel verschillende tips voor elk type moeder:

 

 

Moederdag programma voor de alles-voor-de-kids-moeder

Moederdag begint met de prachtige taart die de kinderen stiekem versierd hebben bij Molen De Hoop in Wervershoof toen ze zaterdag ‘nog even de deur uit moesten met papa’ (psst: meld de kinderen van ruim van tevoren aan, papa’s!). En dan snel op naar De Breek in Oosthuizen voor het Kinderfestival, want als de kinderen blij zijn is deze mama het gelukkigst (en helemaal als ze dan ook koffie en een stuk appeltaart krijgt… maandag kan ze weer gezond doen)

Kinderfestival De Breek

Keuzemenu voor het klassieke gezinsuitje

Drie scenario’s voor het klassieke gezinsuitje op moederdag:

  1. Brunch bij IJgenweis in Het Streekbos en daar stap je om 14:00 uur met het hele gezin op de boot van IVN voor een tochtje door de prachtige natuur vol bloeiende planten en pasgeboren beestjes. Vergeet niet je van tevoren aan te melden!
  2. Koffie met taart bij Van Bleiswijk in Enkhuizen en dan door naar Zuiderzeemuseum voor het Bakfestijn met onder meer de Gillende Keukenprins: moeders hebben gratis toegang op vertoon van hun (klein)kind 🙂
  3. Moederdag valt in het Nationale Molenweekend: in veel molens kun je van alles doen en de meeste molens barsten van de streekproducten waar veel moeders nu eenmaal gek op zijn.

 

Tip voor de waarom-in-godsnaam-steeds-weer-die-bloemetjes-en-cupcakes-doe-mij-eens-iets-kickass-anders-dit-jaar-moeder

Er zijn ongetwijfeld ook moeders die niet zoveel hebben met bloemen, cupcakes en ballonnenclowns. Of jongens-moeders. Verras die moeders met een pakket van lokale biertjes (zie de tips in ons eerdere artikel over bier) en een stoer uitje zoals de Autocross in Wervershoof:

Autocross Wervershoof