Selecteer een pagina

Echte die-hards stappen uit hun comfortzone voor de ultieme creativiteit. Durf jij dit seizoen uit je comfortzone te stappen? Het culturele seizoen gaat weer van start en rond deze tijd presenteren culturele en creatieve instellingen hun programma van voorstellingen en cursussen voor artistieke en persoonlijke ontwikkeling. Dus wij zochten een paar opvallende, (te) gekke cursussen bij elkaar waarbij creatief een understatement is.

Skroifklassie: creatief schrijven in het Westfries

Zoals het Westfries Genootschap het zelf op zijn mooist verwoord heeft: “As je ‘r bai wulle, den kom je eerst in ’t klassie bai Ina Broekhuizen. Deer leer je de regels van ’t skroiven in ’t Westfries. En nei ’n jaartje, kè je nei ien van de skroiversgroepe, as je dat wulle.”

Zie de website van het Westfries Genootschap voor informatie over aanmelding. Succes hè!

Workshop Schapen drijven in Spanbroek

Leer in 2,5 uur alles over schapen drijven en ga zelf aan de slag. Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd, met onder meer een ‘versnapering uit de kruiwagen’. Als er één schaap over de dam is… geef je op bij Farmsurival via hun website.

 

Tulpen keuren in Wervershoof

De tulp is een kunstwerk! Maar schoonheid komt wel met precisie. In Wervershoof kun je elk jaar meedoen aan de voorrondes voor het NK tulpen keuren. Weet je er niets van? Dan leer je ter plekke heel veel door te doen. De vragenlijst waarmee je de tulpen moet keuren is een cursus op zichzelf, leer van andere deelnemers die fanatiek meten, ruiken, voelen, staren…

Paaldansen in Wervershoof

Als bovenstaande tips niet ver genoeg uit je comfortzone liggen, dan dit toch zeker wel? In het Sociaal Cultureel Centrum van Wervershoof kun je vanaf september op woensdagavonden paaldansen. Daarvoor hoef je dus echt niet naar de Randstad, het kan in Wervershoof of all places.

De Schoof is er verder kort over: er staat alleen een vermelding op de agenda zonder verdere toelichting. Zie de website van De Schoof. Neem contact met ze op voor meer informatie.

(nee hier hebben we geen foto of video bij…)

Of zing je toch liever een toontje lager?

Tja, je kan toch ook nog gewoon gaan beeldhouwen, toneelspelen, schilderen, gitaarspelen, zingen, breien, fotograferen, enzovoort enzovoort enzovoort.

Wat is de gekste cursus/workshop die jij ooit gedaan hebt?