Selecteer een pagina

Hoorn opent het cultureel seizoen traditioneel met het Kunst en Cultuur Weekend Hoorn. Loop in en uit bij culturele instellingen. Doe mee met workshops, geniet van demo’s op straat. Verzamel flyers en programmaboekjes van de aanwezige instellingen. Laat je verrassen door optredens en cursussen waar je nooit aan gedacht zou hebben: wie weet ontdek je hele nieuwe interesses voor het komende seizoen.

Impressie Kunst en Cultuurweekend Hoorn

ThuisToerist maakte deze video impressie van het Kunst en Cultuurweekend Hoorn:

 

Mis dit niet!

Alles is leuk in het Kunst en Cultuurweekend, maar mis vooral deze hoogtepunten niet:

  • Havenconcerten: tijdens dit openluchtconcert in de Karperkuil kijkt het publiek vanaf de kade naar de optredens op de boot. Elk jaar lukt het weer een grote naam te trekken en te combineren met bijvoorbeeld een koor uit de regio. De treden rondom de haven vormen een tribune, neem de picknickmand mee en geniet.
  • De grootste kunstmarkt van Nederland op de zondag van het weekend: 150 kramen in de binnenstad en Munnickenveld wordt omgedoopt tot Mont Martre.
  • Gratis binnenkijken waar je normaal niet binnenkomt (of alleen met een kaartje voor een voorstelling), zoals Park Schouwburg en Het Pakhuis

 

Ook Kunst en Cultuurweekends in Enkhuizen en Stede Broec

Ook Enkhuizen en Stede Broec openen het Cultureel Seizoen feestelijk, kijk op de websites voor data en programma:

  • In Enkhuizen heet het UITdagend Enkhuizen. Op verschillende locaties in de binnenstad krijg je voorproefjes op het aanbod voor komend seizoen.
  • In Stede Broec noemen ze het Rondje Cultuur Stede Broec. Daar zetten verschillende culturele instellingen hun deuren open en kun je demo’s van leerlingen en korte voorstellungen verwachten.