Selecteer een pagina

Over ThuisToerist: ontdek de ‘verborgen’ agenda van West-Friesland

Genieten van recreatie om de hoek door met de ogen van een toerist te kijken, dat is waar ThuisToerist voor staat. Op vakantie genieten we van lokale festivals, producten, evenementen en folklore. We maken enthousiast filmpjes en foto’s van volksdansers op het dorpsplein, rijden naar de wijnboer voor een proeverij, vergeten de stoffige vitrines als we ons vergapen aan de historische topstukken van het plaatselijke dorpsmuseum. In drie weken zomervakantie leren we de pracht en praal van onze vakantiebestemming waarschijnlijk beter kennen dan onze eigen regio.

Microvakantie in eigen achtertuin

Thuis vinden we dit soort uitjes opeens saai, oubollig, ‘dat-kennen-we-nou-wel’. Of we weten niet eens dat het er is omdat we er niet naar zoeken zoals we dat op vakantie doen. Wat nou als we als toerist naar onze eigen regio kijken? Ga op zoek naar de uitjes die we op vakantie zo leuk vinden. Kijk als een toerist om je heen: nieuwsgierig, met de vinger klaar op de cameraknop, met aandacht en oog voor detail. Vier het hele jaar door microvakanties in je eigen ‘achtertuin’. In het weekend hoef je je nooit te vervelen, de bioscoop kan altijd nog. Bovendien bespaar je een hoop op brandstof, tijd en vaak zelfs entree door recreatie in je eigen regio te omarmen.

De ‘verborgen’ agenda

We merkten om ons heen dat veel mensen het lastig vinden om terug te vinden wat er in de buurt te doen is aan vrijetijdsbesteding. Het aanbod is versnipperd over allerlei websites waarbij de een alleen een gemeente bestrijkt, de ander alleen podia, weer een ander alleen commercieel aanbod. Tegelijkertijd zie je hetzelfde algemene, vaak statische aanbod herhaaldelijk langs komen. Maar wat is er nou zo leuk aan, wat kan je je er bij voorstellen, kun je nou niet eens iets anders doen hier in de buurt, of waar kun je gewoon nog een frisse neus halen – met kinderen, de hond of op je eerste date? Welke mogelijkheden zijn er als je maar een uurtje tijd hebt of hoe combineer je een wandeling, theetuin en antiekmarkt tot een hele dag uit? Waar ga je dit jaar kerstsfeer proeven, of seizoensgebonden streekproducten?

ThuisToerist laat zien wat er nu bij jou in de buurt te doen is: de nieuwe tentoonstelling in het museum, het live optreden in de horeca, het aankomende festival en de seizoensgebonden uitjes. We laten zien waarom je er nu naar toe moet willen. Hoe je verschillende mogelijkheden combineert. Hoe je nieuwe plekken ontdekt of bekende plekken herontdekt door er met andere ogen naar te kijken. Als een toerist in je eigen achtertuin. ThuisToerist brengt uiteenlopende tips in kaart, vooral ook uitjes die niet zo makkelijk te vinden zijn: de ‘verborgen’ agenda van West-Friesland.

ThuisToerist Paula Orme

Paula is continu op zoek naar de mooiste plekjes, leukste evenementen en verborgen juweeltjes van West-Friesland. Zij haalt de charme terug van plekken waar jij al teveel aan gewend bent geraakt. Paula woont sinds eind 2013 in West-Friesland en laat je naar de regio kijken door de ogen van een nieuwkomer. Zij verzamelt tips, beeldmateriaal en verhalen terwijl ze geniet van haar westfriese inburgering.

ThuisToerist Peter Bakker

ThuisToerist Peter

Peter woont praktisch zijn hele leven al in West-Friesland en is daarmee een perfect klankbord voor Paula’s input. Voor ThuisToerist.nl blijft hij vooral achter de schermen, letterlijk en figuurlijk. Hij zorgt ervoor dat alles technisch op orde is.

Tips, verhalen en filmpjes

Samen bouwen we deze site waar continu nieuwe  tips verschijnen voor uitjes die je hier nu kan doen plus mooie achtergrondverhalen en filmpjes. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

 

Tot ziens in West-Friesland!