Selecteer een pagina

Westfriese spellen: ze bestaan. Dus als je letterlijk de ThuisToerist uit wil hangen, dan pak je een van deze spellen:

Keezen

De favoriet natuurlijk! Ieder zichzelf respecterend Westfries huishouden heeft het spel in huis. Van de budget kartonnen versie tot prachtig luxe uitvoering. Er heeft zelfs een 3D versie in de winkel gelegen. Voor de westfriese inburgeraar: Keezen is een combinatie van Mens-Erger-Je-Niet en Pesten. Je kan met 6 spelers / 3 teams spelen.

Westfriese spellen Keezen

Westfries Monopoly

Het bekende monopoly maar dan met westfriese adressen en instructies. Het bord zet de Westfriese Omringdijk op de kaart. De westfriese teksten op de kanskaarten zijn hilarisch. Het spel is ooit uitgegeven als relatiegeschenk. Het is dus niet te koop in de winkel. Wij vonden het voor een prikkie op een rommelmarkt en zijn er skoftig bloid mee.

Westfries monopoly

Westfrieslandspel: Westfries Triviant

Voor slechts EUR 15 haal je het Westfrieslandspel bij het Westfries Genootschap. Test je kennis van West-Friesland aan de hand van vragen over topografie, geschiedenis, cultuur, foto’s en de taal. Wie het eerst de kaart vol heeft met de gemeentewapens wint het spel. Het spel duurt even, maar dat merk je niet – fanatiek als je bent. Veel aha-momentjes en leuke weetjes.

Westfrieslandspel westfries triviant

Het Oergezellig Bordspel Hoorn

Ganzenbord sponsored by bedrijven en ondernemers in Hoorn.  Met de aankoop van het spel steun je Stichting Tegen Zinloos Geweld. Leuk om kennis te maken met het lokale winkel- en dienstenaanbod en enkele echte Hoornse ondernemers, maar wat ons betreft viel de Hoornse insteek verder tegen. Misschien compenseren de bijgesloten kortingsbonnen dat gevoel nog…

Het Oergezellige Bordspel Hoorn

Ken jij nog andere westfriese spellen die in deze lijst horen?

Laat het ons weten